Crohnsite.be

Op deze website vind je informatie over de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Ook proberen we tips te geven en volgen we de laatste ontwikkelingen rond beide ziekten.

 

 

Crohn en colitis ulcerosa

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn ongeneeslijke darmziekten. De oorzaak is voorlopig nog onbekend, hoewel een overactief immuunsysteem waarschijnlijk een belangrijke rol speelt. 
 
 

Vragen?

Herken je je in de symptomen of heb je medische vragen bij wat je gelezen hebt op de website? Wij zijn geen artsen, ga daarom met je vragen naar je huisarts of darmspecialist. 

Oproepen

Oproepen (1)

maandag, 25 februari 2019 13:01

Vragenlijst colitis ulcerosa: kosten en seksuele impact

Geschreven door

We ontvingen onderstaand bericht van Laura De Herdt. In het kader van haar masterproef zoekt ze patiënten met colitis ulcerosa om een vragenlijst in te vullen.
De vragenlijst zelf staat op https://goo.gl/forms/cHx0t7PgUsqFMNsB3

Beste deelnemer,

Mijn naam is Laura De Herdt, een laatstejaarsstudente Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven. In het kader van mijn masterthesis, had ik u graag uitgenodigd om deel te nemen aan mijn studie omtrent colitis ulcerosa.

Naar vraag vanuit de patiëntenorganisaties, werd een onderzoek opgestart dat de weerslag van colitis ulcerosa op productiviteit en seksualiteit onderzoekt aan de hand van patiënten bevragingen. Uit de literatuur werden 3 belangrijke vragenlijsten weerhouden om dit effect te meten. Deze vragenlijsten werden zorvulgid opgesteld, gevalideerd en samengebundeld.

De vragenlijst werd ontworpen in samenspraak met de Belgische patiëntenorganisaties voor inflammatoire darmziekten en de KU Leuven.

Dit onderzoek heeft als opzet om de problematiek omtrent seksualiteit- en producititeitsverlies die gepaard gaat met colitis ulcerosa in kaart te brengen. We trachten dit probleem op een kwantitatieve manier te meten om op die manier patiënten hun levenskwaliteit beter te begrijpen en te verbeteren.

Graag benadruk ik dat deze studie volledig anoniem verloopt en dat uw antwoorden volledig vertrouwelijk zijn. We willen dan ook uitdrukkelijk vragen om de vragen zo eerlijk mogelijk en voor 6 maart in te beantwoorden.

Uw deelname is heel belangrijk en helpt zowel mij alsook mijn onderzoek veel vooruit.

Bij vragen of bemerkingen, aarzel niet om mij te contacteren

Tel: 0479115127

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

met vriendelijke groeten,

Laura De Herdt

Masterstudente Biomedische Wetenschappen, KU Leuven

U kunt de vragenlijst invullen via deze link :

https://goo.gl/forms/cHx0t7PgUsqFMNsB3